8 komentářů

  • Avatar photo

    Hana

    Velmi silně poslední dny myslím na písničku Markétka (Marie Rottrová). Je to taková hezká populární písnička ze „socíku“. Tak jsem přemýšlela, proč se mi stále vrací do hlavy. A zaměřila jsem se kromě krásného Maruščina hlasu hlavně na ten text. Ono se říká, že „nápovědy“ jsou všude a v každé době. Jenom jsem to tenkrát tam neviděla. Tenkrát jsem to vyhodnotila úplně jinak. Markétku zradil její milý, takže to byl prostě hajzl. Dnes jsem pochopila, že ten text celou dobu pojednává o tom, jak se z nízké vibrace zase dostat zpátky do té vysoké, jak se sladit se zdrojem. Jsou tam principy všeho toho, čím se tyto stránky zabývají. Vkládám sem odkaz na písničku a zdůrazním některá klíčová místa v textu, které mne na to přivedly.

    https://www.youtube.com/watch?v=nQZlKbSwKsA

    Příběh je o tom, že Markétka se měla vdávat, ale její milý se nakonec rozhodl pro jinou nevěstu. Markétka čekala štěstí „zvenku“, tedy od svého milého. Proto ta lekce. Propadla se do smutku a teď nastupují právě nějaké dobré duše, které jí stále nabádají – přej mu tu zábavu (čili odpusť mu), hoď smutky za hlavu (nebabrej se v tom), svět se točí dál… Markétka se stále v tom „patlá“ – vidím je, stále vidím je, jak ta dívka se smála, já zůstala němá stát (užívá si svou bolest opravdu dosyta). V závěru písničky udělá tedy na nabádání (dobrých duší, už zřejmě vědomějších než je ona sama) ten první krůček, aby zvýšila svou vibraci a začne opravdu nesměle, pomaličku, bez energie zpívat, krůček po krůčku postupuje dál až to prostě rozjede, zpívá, tančí, raduje se (čili navyší si vibraci a od té chvíle je svobodná a může jít dál). Zaujalo mne, jak ten text je osvícený a přesný. Jsem ráda, že jsem ho po těch letech pochopila. Ale tahle písnička mě vždycky hodně přitahovala, dneska už vím proč. To jsou ty „nápovědy“. A důkaz toho, že záleží na našem nastavení, jak v danou chvíli to sdělení chápeme.

    Takže omlouvám se tomu „hajzlovi“, co opustil „Markétku“, že jsem o něm takto smýšlela. Dneska vím, že jí pomohl hledat radost sama v sobě.
    Hana.

    • Avatar photo

      Radka

      Hanko, to je moc krásné zvědomnění! 🥰 V mnoha textech písniček jsou opravdové perly, jen to často není hned čitelné. Velmi mě třeba oslovují texty písniček Michala Hrůzy, tam je spousta osvíceností…
      Toto je dokonalé- https://www.youtube.com/watch?v=Cr7gT64eZGc (myslím píseň, ne klip 😅)
      Často se mi děje, když se zaměřím na vnímání textu, že jsem velmi překvapená, co nacházím za úžasné perly. 🥰

      Marušku Rottrovou miluju od dětství. Mnoho jejích písniček jsem uměla zpaměti. To, že spolupracovala s panem Wykrentem a Jarkem Nohavicou, bylo geniální a díky tomu vznikly opravdové klenoty.
      Zažila jsem jednou před lety dokonalý kvantový skok a osvobození se od traumatu z dětství během poslechu písničky Střapatá nohatá. Jela jsem s manželem autem a z rádia se ozvala tato píseň. Vnímala jsem velmi silně text a najednou jsem začala intenzivně slzet. 😥Najednou jsem uviděla tu malou holčičku, kterou jsem kdysi byla a uvědomila jsem si svou vlastní neschopnost sama sebe přijmout. Do té doby jsem se velmi nerada dívala na své fotky z dětství, mluvila jsem o té holčičce jako o ošklivém kačátku a viděla ji tak. Po příjezdu domů jsem si vzala své fotky z dětství a najednou viděla úplně něco jiného- krásnou holčičku plnou lásky a čistoty. Bylo to velké osvobození…🥰🥰🥰

      • Avatar photo

        Hana

        Milá Radko, děkuji za Tvou milou reakci. Vím, že jsi stále ta malá holčička plná lásky a čistoty. Vše ostatní, co si člověk nabalil během života, pochází zvenku. A to se týká i mne. Já se právě taky ráda dívám na sebe, když jsem byla ještě nezkalená. Ale na očištění pracujeme, tak to je dobré. Písničku jsem si poslechla, zaměřila jsem se hlavně na text. Je vidět, že autor textu ty principy také nějak zakomponovává do sdělení, jenom mám pocit, že ještě není tím úplně „mocným pánem“. Usuzuji z toho, že použil výrazy „zakázané uvolnění“. Tím to trošku snižuje, neměl by si to nikým nechat zakazovat. Ale věřím, že to asi bylo myšleno sportovní terminologií, které já ale nerozumím, takže to má možná jiný význam. A ještě jeden výraz „odpusťte mi“. Přesto tomu rozumím, taky jsme si prošla obdobím, kdy jsem měla pocit, že bych se měla omlouvat za to, že žiju život podle své představy a že se mi daří lépe a lépe a lépe… Měla jsem dřív taky trošku takové pocity viny, že ostatní se nemají v tu chvíli jako já. Ale teď už nechávám na každém, jak si bude tvořit svoji realitu. To není kritika toho textu, spíše důkaz, že jsem ho pozorně poslouchala. Ale je to přesně o tom, každý tam slyší „to svoje“. Ještě jednou děkuji a přeji Tobě, holčičko krásná čistá, povolené, naprosto vítané uvolnění ve svém životě, bez potřeby se omlouvat za to, že jsi šťastná. Všechno, co píšu k Tobě, se týká zároveň i mě, jinak bych to takhle nevnímala (nerozuměla tomu). A vím, že to je kus cesty, kus práce a ještě hodně nás toho čeká. Proto jsem ráda, že se zde tady podporujeme. Děkuji. Hana.

      • Avatar photo

        Maia

        RADKO
        to je silné.
        Děkuji, jak jsi to popsala.
        Také jsem něco podobného prožila. 🙂

        Malou krásnou, dokonalou Marušku si občas uvědomuji
        a když to přijde,
        tak ji hýčkám. 🙂
        Maia ji vypráví,
        že ji vše vychází, bez ohledu na to, jak to vypadá.
        A že vše je dobré
        a vše v těle se dá změnit
        ve směru toho,
        co si o sobě vysnila. 🙂 🙂

Přidat komentář