PENÍZE,  Transformace,  Videa

Submisívna reč tela – Prestaň robiť tieto gestá, ak chceš pôsobiť sebavedomo

V tomto sa pobavíme, ako reč tela zohráva kľúčovú úlohu pri vytváraní silného prvého dojmu.

Preskúmame dôležité spôsoby, akými tvoja postava a gestá môžu komunikovať sebavedomie

alebo submisívnosť.

Naučíš sa, ako sa vyhnúť bežným submisívnym gestám a ako využiť svoju reč tela,

aby vyžarovala sebadôveru a sebaistotu.

Tvoja reč tela je na jednu stranu tichá, ale zároveň hlučná.

Hovorí za teba skôr než otvoríš ústa.

Preto submisívne gestá môžu narušiť tvoje sebavedomie.

Hlavne to, ako ťa vnímajú druhí ľudia a či chceš, alebo nechceš, druhí ľudia ťa súdia a budú súdiť.

Tak prečo nevyužiť reč tela aby si pôsobil na ľudí sebavedomo?

Môžeš vďaka tomu len a len získať.

Takže prestaň robiť tieto gestá, ktoré ti ukazujem vo videu, lebo je to submisívna reč tela!

A ty nechceš tak pôsobiť.

Lebo ľudia ťa potom budú zneužívať a využívať.

4 komentářů

  • Avatar photo

    Hana

    Jupí, ceruzka mi směřovala kolmo. 🙂 A k tomu očnímu kontaktu – zrovna byla spuštěna nějaká šílená kampaň proti obtěžování v MHD, mezi obtěžování patří i „zírání“. Takže to jen potvrzuje, jak je „nežádoucí“ pro temnou stranu oční kontakt (protože výměna informací). A mezi námi děvčaty, když na mě chlap v metru zálibně pohlédne, tak by mě nikdy nenapadlo na něj hned volat policajta, že mě obtěžuje. Když je člověk empatický, umí rozlišit, že třeba něčím zaujal (třeba jenom tím, co vyzařuje, no především hlavně tím). A když by tam byl jen náznak nějaké nekalosti ze strany toho muže, tak sebevědomá žena by měla sama umět velmi zpříma pohlédnout do očí toho muže a on už si v těch očích přečte, že jsou jisté nepřekročitelné hranice. Lidově řečeno – spraží ho pohledem. Ale když je ženská i mužská bytost sebevědomá, tak se s ničím takovým nesetká, nepřitáhne si tuto negativní zkušenost do života. Teď budou ty chlapi vystresovaný ještě víc, budou se bát už i pohledem dát ženský najevo, že je pěkná. A přitom v tom nic víc nemusí být, jenom to ocenění. Já sama někdy úplně cizí ženský řeknu, že jí to sluší, že je pěkná ženská. Vždy jsou to ženy sebevědomé, takže to správně pochopí a udělá jim to radost, a od jiný ženský obzvláště. Ale bude to všechno dobré, vím to. Vrátíme se všichni sami k sobě. Jsme tak stvořeni, abychom se sobě dívali do očí, tomu nikdo nezabrání. Hana.

    • Avatar photo

      Maia

      HANI
      děkuji za úžasný komentář.
      Cítím to úplně stejně. 🙂
      No, některé aspekty společnosti jsou tak trošku vyhozené z kloubů. 😉
      Ale ono se to zharmonizuje samo.
      Skrze náš soulad,
      který i do společnosti zasahuje více,
      než neharmonie a nesoulad lidstva. 🙂 🙂

      Proto mnohem menší část lidí,
      jenž se udržují co nejvíce v souladu se Zdrojem,
      zanechá velikou stopu
      a může změnit tok dění. 🙂

  • Avatar photo

    Radka

    Perfektní video! Úplně jsem se viděla, jak jsem se od svého dětsví, kdy jsem šla do puberty a padala do nesebevědomí a nelásky, procházela cestu sama k sobě a na mém postoji a držení těla to bylo zřetelné a postupně se zase vracím ke své podstatě a skrze oceňování sebe a všeho kolem ji nacházím.
    Stejně jako Hanka, také ráda pochválím krásu cizí ženy nebo dívky. Na lidi, které míjím se často usmívám a úsměv se mi vrací…
    Velkým příkladem mi byl vždy můj muž, ze kterého zdravé sebevědomí čiší jeho perfektním postojem a přímým pohledem. Mnoho seberozvojových knih četl už před mnoha lety, ale ještě před tím, už když jsme se poznali, velmi mne tím zaujal.
    A taky tím, jak si umí úplně přirozeně všímat pouze věcí, které mu dělají radost a jen minimálně těm ostatním. Někdy mě to , přiznám se, pěkně štvalo…😅 A zpívá si ve sprše a umí si nádherně užívat život. Myslím, že právě proto jsme spolu, protože jsme opravdu byli velmi rozdílní- já zádumčivá až depresivní introvertka, která občas řešila blbosti a on radostný optimista , který umí žít přítomností. Stále se od sebe učíme a je to krásná nikdy nekončící cesta. 🥰😍

Přidat komentář